Alombogár (Alphitobius diaperinus)

Alombogár (Alphitobius diaperinus)

Az alombogár vagy más néven penészevő gabonabogár a baromfitartó telepek jellegzetes ízeltlábú kártevője. Kártételük közül főként a fertőzések terjesztését, illetve az épületekben okozott károkat érdemes kiemelni, de a "Gyakran Feltett Kérdések" között részletesebb információkat is találnak a rovar kártételéről. A teljes kártevő mentesítés szinte lehetetlen, felszaporodásuk ellen folyamatosan kell védekezni, ami ráadásul összehangolt és szakszerű beavatkozást kíván.

Amiben segítséget tudunk nyújtani:

  1. Megfelelő irtószer kiválasztása: cégünk 2018-ban kezdte el forgalmazni a Bombex Farumy rovarirtó koncentrátumot, amely baromfitelepeken, alombogár és madártetű atka irtására is rendelkezik hatósági engedéllyel, de más kártevőirtó termékkel is a segítségükre lehetünk.
  2. Kártevőirtó szakember ajánlása: az alombogár ellen (mint általában más kártevők ellen is) az igazán hatásos kártevőirtó termékeket 2018. március óta csak szakemberek vásárolhatják meg. Cégünk, mint a kártevőirtó piacon 15 éve működő kereskedelmi cég közel 400 partnerrel rendelkezik, így szívesen segítünk megtalálni Önnek a megfelelő kártevőirtó szakembert, aki nem csak a hatékony kártevőirtó szer beszerzésében, de annak szakszerű kijuttatásában is a segítségére lesz.
  3. Szaktanácsadás, gyakorlati tapasztalatok megosztása: cégünk a Bombex Farumy irtószer forgalmazása révén több terepvizsgálatot és sikeres alombogár irtást is végzett, ennek tapasztalatait egy útmutatóban foglaltuk össze: alombogár irtási útmutató. Amennyiben igénylik, helyszínbejárással, állatorvos/parazitológus szakember bevonásával is támogatni tudjuk a sikeres kártevőirtási projektet.
Bombex Farumy készlet egy 4000 nm-es telep kezeléséhez

Szaktanácsadásunkat díjmentesen végezzük! Írjon nekünk vagy hívjon bennünket a "Kapcsolat" menüpontban megadott elérhetőségeken!

Aki először találkozik alombogár problémával, vagy rég óta kűzd azzal több-kevesebb sikerrel, abban számos kérdés merülhet/merült fel.

Ezeket a hozzánk érkező gyakran feltett kérdéseket gyűjtöttük össze és próbálunk meg azokra szakszerű válaszokat adni:

Mi az az alombogár?

Miért káros az alombogár jelenléte?

Mire kell figyelni az alombogár irtásakor?

Milyen irtószert használjunk az alombogár irtásához?