Madártetű atka (Dermanyssus gallinae)

Madártetű atka (Dermanyssus gallinae)

 

Madártetű atka (Latin: Dermanyssus gallinae, angol: chicken mite or red mite, köznyelven: tyúktetű)

A madártetű atka a baromfitartó telepek egyik legkellemetlenebb kártevője. Vérszívó táplálkozásukkal, a baromfik immunrendszérenek gyengítésével számos problémát okoz, de kártételéről a lent található "Gyakran Feltett Kérdések" között részletesebb információkat is talál. A teljes kártevő mentesítés nagyon nehéz, felszaporodásuk ellen folyamatosan kell védekezni, ami ráadásul összehangolt és szakszerű beavatkozást kíván.

Amiben segítséget tudunk nyújtani:

  1. Megfelelő irtószer kiválasztása: cégünk 2018-ban kezdte el forgalmazni a Bombex Farumy rovarirtó koncentrátumot, amely baromfitelepeken, alombogár és madártetű atka irtására is rendelkezik hatósági engedéllyel, de más kártevőirtó termékkel is a segítségükre lehetünk.
  2. Kártevőirtó szakember ajánlása: a madártetű atka ellen (mint általában más kártevők ellen is) az igazán hatásos kártevőirtó termékeket csak szakemberek vásárolhatják meg. Cégünk, mint a kártevőirtó piacon 15 éve működő kereskedelmi cég közel 400 partnerrel rendelkezik, így szívesen segítünk megtalálni Önnek a megfelelő kártevőirtó szakembert, aki nem csak a hatékony kártevőirtó szer beszerzésében, de annak szakszerű kijuttatásában is a segítségére lesz.
  3. Szaktanácsadás, gyakorlati tapasztalatok megosztása: cégünk a Bombex Farumy irtószer forgalmazása révén több terepvizsgálatot is végzett, és jó eredményeket ért el madártetű atka kezelésében is. Amennyiben igénylik, helyszínbejárással, állatorvos/parazitológus szakember bevonásával is támogatni tudjuk a sikeres kártevőirtási projektet.
Bombex Farumy készlet egy 4000 nm-es telep kezeléséhez

Szaktanácsadásunkat díjmentesen végezzük! Írjon Nekünk vagy hívjon bennünket a "Kapcsolat" menüpontban megadott elérhetőségeken!

Az alábbiakban a hozzánk érkező Gyakran Feltett Kérdéseket gyűjtöttük össze és próbálunk meg azokra szakszerű válaszokat adni:

 

Mi az a madártetű atka?

Miért káros a madártetű atka jelenléte?

Mire kell figyelni a madártetű atka irtásakor?

Milyen irtószert használjuk a madártetű atka irtásakor?