Tathrin EC

Tathrin EC

TATHRIN EC rovarirtó koncentrátum (csak szakembereknek)

A hatóanyagról: speciális hatóanyag kombinációjának köszönhetően nagyon jó megoldás beltéren a rejtett életmódú rovarok elleni kezeléshez. Az 5 % cipermetrin + 2 % imidakloprid hatóanyag-összetétel egy, az olasz Zapi gyártó által kifejlesztett hatóanyag kombináció, amelyben a neonikotinoid és piretroid csoportba tartozó két hatóanyag egymás hatását felerősítve eredményes kezelést biztosít a legmakacsabb kártevők ellen is.

A cipermetrin (szintetikus piretroid) a kártevők pre-szinaptikus idegvégződésének blokkolását végzi, az imidakloprid (neonikotinoid) pedig a poszt-szinaptikus receptorok blokkolásáért felelős, így támogatva egymás hatását a kártevők elleni harcban. A két hatóanyagos kombinációnak köszönhetően a rezisztens fajok ellen is hatásos. A hatóanyag kombináció a hatástartamot is kedvezően befolyásolja: a cipermetrin biztosítja a taglózó hatást, az imidakloprid pedig a hosszú (4 hetes) tartamhatást, amely elegendő időtartam a petékből kikelő lárvák elpusztítására is.

A formulációról: a gyártó nem csak a hatóanyagot illetően újított, de a formuláció is új, ezt az újítást a Tathrin gyártásánál alkalmazták először. A megújult koncentrátum már egyenlegesebb terülést biztosít a kijuttatási felületen (így nagyobb felületen érintkezik a kártevő kutikulájával), illetve a képzett munkaoldatban a koncentrátum nem ülepszik le és nem habzik, egyenletes összetételt biztosítva a kijuttatott oldatnak.

Amit a termékről tudni érdemes:

  • taglózó és tartamhatással egyaránt bír
  • gazdaságos megoldás (5 literes munkaoldatra számított fajlagos költség szempontjából is)
  • száradás után nem hagy nyomot
  • porózus felületen nagyobb dózissal kell alkalmazni
  • kijuttatáskor enyhén irritatív szaghatás!

Kiszerelés: 1 literes flakon, 12 liter/karton

Érdekli a cégünk által végzett terepvizsgálatok eredménye? Nézze meg összefoglaló anyagunkat itt: öszefoglaló

További részletek a honlapunkon is megtalálható katalógusban.