Mythic 10 SC

Mythic 10 SC

Mythic 10 SC rovarirtó koncentrátum (szakemberek számára)

Hatóanyaga: 10 % klórfenapir, amely a piroll hatóanyag csoporthoz tartozik (a piroll aromás, heterociklusos vegyület), vagyis nem piretroid hatóanyagú készítmény, ezáltal rezisztencia megelőzésre és rezisztencia törésre is megfelelő választás. A piretroidokkal szemben - mely a kártevők idegrendszerére hat - a klórfenapir a sejtek energiatermelését gátolva a kártevő bénulását, majd pusztulását okozza. Bár a peték elpusztítására ez a hatóanyag sem képes, a petékből kikelő lárvák a hatóanyaggal érintkezve elpusztulnak, így a kártevők minden fejlődési fázisában hatásos megoldást jelent. Hatáskifejtése nem azonnali, viszont nagyon perzisztens (tartós).

A termék jellemzői: a koncentrátum nem repellens (nincs riasztó, távoltartó hatása), így monitoring eszközökkel és más megoldásokkal (csapdákkal, gélekkel) jól kombinálható. Ez nyilvánvalóan csak akkor érvényes, más szermaradéktól mentes, tiszta szóróberendezésbe téve használják, vagyis egy korábbi készítmény szaghatását nem tudja átvenni. Alacsony szaghatásának köszönhetően szagérzékeny helyeken, pl. szállodákban, éttermekben előnyben részesítik.

A német BASF által fejlesztett készítmény kiváló kiegészítője lehet a szintén BASF által gyártott Fendona 15 SC rovarölő koncentrátum, amennyiben az azonnali taglózó hatást is biztosítani szükséges.

Amit tudni érdemes róla:

  • nem illékony
  • beltéren repülő rovarok (szúnyogok, legyek) és rejtett életmódú rovarok ellen is engedélyezett
  • engedély szerinti kijuttatása: permetezés
  • kutyákra a kijuttatáskor veszélyes, ezért 24 óráig távol kell tartani őket a kezelt felülettől!

Minden, amit a Mythic rovarirtó termékről tudni érdemes.